Friday, December 10, 2010

KEBANGGAAN SEBAGAI SEORANG MUSLIMAT

hari ni,masa baru nak solat magrib,datangla wawan,katanya nak jemaah ngn saya.saya pun ok jela sbb ingat dia yang nak jadi imam,lepastu rupanye niat dia nak suruh saya yang jadi imam.meraung raung saya merayu kat dia,saya tak berani nak pikul tanggungjawab chewahh haha.wawan terus paksa dan paksa.dengan ada nya backup voice yang mendayu dayu oleh kaklong,mengatakan "una boleh" haha.tapi saya tetap tak ada keyakinan lagi.selepas saya tawar menawar dengan wawan,akhirnya wawan mengalah.tapi dengan syarat,saya akan belajar untuk jadi imam dan mengimamkan dia waktu solat isya'.haishh,puas memikirkan.ada je alasan saya nak megelak.setelah tibanya waktu,saya kat study room,tiba tiba wawan menghampiri saya dengan mukanya yang basah nak menunjukkan yang dia dah ambil wuduk.saya cuak sebenarnya.hahaha.tapi,sebagai islam dan manusia,takkan saya tknk berubah dan belajar kan?dengan berani dan sedikit keyakinan yang dibekalkan oleh mereka,saya pun menjadi imam buat pertama kali dalam hidup dan wawan ialah makmum saya yang pertama.i'm proud of myself walaupun tak berapa sempurna lagi.ALHAMDULILLAH YA ALLAH ;)

3 comments:

  1. alhamdulilah....keyakinan penting yang harus di pupuk dalam diri kita...bagus husna yunus..my auntie..ahahhaha

    ReplyDelete
  2. tahniah.i am so proud of you.takpe,belajar sikit2.even aku yg digelar mualimah ni pun tak pernah seratus peratus yakin nak menjadi leader dlm ibadah sbb diri sendiri banyak silap dan dosa.tp kita sama2 kena cuba tingkatkan prestasi diri kan.

    ReplyDelete
  3. terimakasih tas postingnya
    semoga sukses selalu..
    Butuh tulisan-tulisan seputar peternakan,
    silahkan kunjungi
    REPOSITORY UNAND

    ReplyDelete